Asiatisk lövbiff med vitkål, paprika och sesamfrön

Hejsan alla fina! Jag kom på att jag alldeles strax ska åka till mitt femte pass på rad nu, vilket är ganska mycket när man jobbar 10 eller 14 timmar som vi gör. Och dessutom när typ vartannat pass har varit natt, haha... Jag hoppade in för en som var sjuk igår, vilket är anledningen till att det blev många dagar i rad. MEN istället fick jag ledigt på måndag, vilket passade perfekt då jag och J åker mot stugan imorn. Helt otroligt… Men det är första helgen i sommar som han och jag kunnat det. Så det ska bli väldigt skönt och välbehövligt!

För några dagar sedan slängde jag ihop en jättegod asiatiskt inspirerad måltid. Jag tog lite av det jag hade hemma, och kikade på en massa olika recept. Vilket till slut blev till en otroligt god middag! Det jag använde mig av var:

5 skivor lövbiff (strimlad i mindre, avlånga bitar)

1/4 vitkål

1 röd paprika

0,5 dl sesamfrön

Ris

Salt och peppar

Marinaden till köttet gjorde jag av:

0,5 dl soya

0,25 dl rapsolja

1 msk sweet chili-sås

1 vitlöksklyfta (pressad)

Chiliflakes

Ingefärskrydda

Jag strimlade köttet och lät det ligga i marinaden i ca. 10 minuter medan jag skar upp vitkål och paprika. Sesamfröerna torrstekte jag i stekpannan i någon minut så att dom fick fin färg. Sedan la jag dom i en skål i väntan på att allt skulle bli färdigt. Efter det stekte jag köttet plus marinaden på hög värme i cirka 2 minuter, sedan slängde jag också i vitkålen och paprikan. Den blandningen stekte jag på lite lägre värme i ungefär 5 minuter, tills dess att vitkålen mjuknat lite. Jag smakade sedan av blandningen med lite salt och peppar innan jag blandade i sesamfröerna. Woala, måltiden är nu färdig att servera till ris!

Gillar

Kommentarer