Avskedsfika! Skumbananer, chokladfrosting m.m….

Nu är det alltså dags… Ikväll jobbar jag mitt sista pass på 112K! Herregud vad tiden har gått fort. Dock måste jag erkänna att det känns helt fantastiskt att få vara ledig i några veckor. Imorgonbitti åker jag faktiskt till min Maria i Oslo, vilket kommer att bli en perfekt start på min ledighet! Men i alla fall så sa jag ju att jag har bakat lite smått och gott till mina underbara arbetskamrater på Kotten. Det blev Skumbanan-pannacotta, Lenas långpannekaka, kladdkakemuffins med chokladfrosting och sist men inte minst Leilas Morotskaka.

Skumbanan-pannacotta:

Blanda 18 små (eller 9 stora) skumbananer med 6 dl grädde i en kastrull. Låt småkoka på låg värme tills dess att skumbananerna smält. Häll sedan upp blandningen i 25 små shotglas och ställ in dessa i kylen i minst 1-2 timmar.

Chokladfrosting:

Blanda 2 dl hårt vispad grädde med 50 g philadelphia. Blanda sedan i 2 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker samt 3 msk kakao. Vispa blandningen i ungefär 1 minut så att den blir lite hårdare i konsistensen. Smaka av om du behöver mer kakao eller inte.

Gillar

Kommentarer