Billiga lunch- och middagstips

När man har levt som student i tre år har man lärt sig hur det är att spara pengar. Därför tänkte jag förelå två maträtter som är extremt billiga och enkla att göra, och som jag kommer fortsätta att göra fastän jag inte är student. Bara för att de är så jäkla goda!

Det första är tonfisksallad, så enkelt men så gott! Och med min vinegrett blir den ännu godare. Jag blandar för det mesta bara det jag har hemma; sallad, gurka, tomat, rödlök (älskar rödlök!!!), fetaost, oliver... man kan även ha i inlagda vitlökar, soltorkade tomater och fler av de grönsaker ni gillar. Sen använder jag mig alltid av en burk tonfisk av märket ABBA, de andra märkena vågar jag inte lita på, haha... När jag blandat allt detta häller jag över min vinegrett som består av 2 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 1 msk socker, salt, peppar och salladskrydda --> in i mikron i 10 sek så sockret löses upp. Till salladen äter jag ofta keso, en avokado eller ett kokt ägg! MUMS!

Middagstipset är faktiskt från Jakob från början. Man kokar 3-4 portioner pasta (pennor) vilket man lägger i en stor ungnsäker form. Stek 2 paket bacon och blanda med pastan. Koka små broccolibuketter så de har lite tuggmotstånd kvar, blanda även i dessa. Häll sedan över en blandning av 2 dl matlagningsgrädde, 2 dl creme fraiche, 4-6 msk Gravilejs senap, salt och peppar (smaka av att det är tillräckligt salt innan det hälls över). Strö till sist över riven ost och ställ in i ugnen på 250° C. Vänta tills osten ha fått färg- klart! 

Gillar

Kommentarer