Postad i: Allmänt

Botemedel mot stress

För några månader sedan köpte jag mig en målarbok för vuxna. Jag har alltid gillat att rita och måla, och fastän det var väldigt längesedan nu tycker jag att det är minst lika roligt nu som då! Grejen med målarböcker för vuxna är att det är rätt så kluriga bilder att förglägga, då det ibland blir väldigt smått. Men det är liksom det som är grejen! Man måste koncentrera sig på att inte rita fel, vilket gör att man släpper alla andra tankar. Men blir som i en liten bubbla med bara målarboken i tanken! Vilket gör att i alla fall jag, kan slappna av väldigt mycket!

Jag har nu i samarbete med kalenderkungen.se fått testa två olika målarböcker! En som är uppbyggd med bilder som man kan rama in och hänga upp, sen en annan som man lär sig att måla olika mönster genom upprepning. Ni hittar den förstnämnda, som är den som heter Blomster Mandala, HÄR. Och den som heter Telefonkonst hittar ni HÄR. Jag kan varmt rekommendera er att testa om ni behöver stressa ner lite!

"Att rita repetitiva mönster används även som effektiv hjälp för personer med koncentrationssvårigheter och i terapisyfte. Oavsett vad, så är det en meditativ sysselsättning och en övning i mindfulness".

  • Postad i: Allmänt

Gillar

Kommentarer