Butt Exercises

Julmat, julgodis, julfika... Ah, det är inte mycket nyttigt på vårt härliga svenska julbort! Inte heller i den alkohol man lyckas få i sig i juletider...

Jag har kännt mig så himla ofräsch senaste dagarna. Dels pga att jag varit bakis men också för att jag har ätit en massa onyttigt och verkar ha lagt träningen sist i min prio-lista. Så igår gjorde jag en så ojulig frukost jag kunde, hoppade i träningskläderna och åkte ner och körde cardio och rumpa. Så skönt att komma iväg, och så känner man sig så jäkla duktig efteråt! När vi kom hem gjorde vi en rejäl storstädning i lägeneheten. Gick bland annat ner med en massa lådor i förrådet som har stått alldeles för länge. 

Konstigt att man kan känna sig som en ny människa med nystädad lägenhet och nytränad kropp! Här kommer tre till av mina favoritövningar för rumpan. Det verkar vara väldigt många som är nyfikna på dessa, så här har ni :)

Squats - allas favorit för rumpan. Jag har 40kg på stången så att jag ska kunna gå ner helt med böjda ben.

Några kanske skriker när dom ser att jag kör en maskin på "fel sätt". Men genom att stå istället för att sitta i den här tycker jag att det tar på exakt rätt ställe på rumpan. Så bara jag kör försiktigt känns det bra för mig. Jag har mellan 27-32kg och kör inifrån och ut.

Den här var väldigt svår att visa på bild. Men jag står på alla fyra nedanför en stång som bara kan röra sig uppåt och neråt (inte fram och bak), så trycker jag upp stången med ett ben med hjälp av Jakob. Skitjobbig övning med bara 10kg.

 

Gillar

Kommentarer