Citron- och ingefärsshot

Efter en hel sommar med restaurangmat, alkohol, lite träning och en massa annat dåligt bestämde jag och J oss för att börja vara lite hälsosamma från och med i måndags. Att vara hälsosam enligt mig betyder inte att banta eller äta ybernyttigt 7 dagar i veckan. Att vara hälsosam betyder för mig att röra på sig minst 3-4 gånger i veckan, äta rejäl mat, äta mycket frukt och bär, äta regelbundet och att sova tillräckligt. Att röra på sig betyder i sin tur att antingen gymma, ta en springtur, gå på en snabb promenad eller liknande. Utöver det cyklar jag ju alltid till och från jobbet och rör mig väldigt mycket under mina arbetspass. Hälsosam mat behöver som sagt inte heller vara bara salladsblad och tonfisk, utan att äta rejäl frukost, lunch och middag är det viktigaste för mig. Vi kommer inte att sluta att äta pasta, ris, potatis och bröd... Men vi kommer istället alltid att försöka göra sallad på sidan, inte äta mjukt bröd och inte heller småäta. Vårt värsta är nog att sluta småäta på kvällarna, men genom att äta tillräckligt med middag och ha bättre saker hemma känns det som att det kommer att gå ändå. Igår bakade jag mitt gamla hederliga fröknäcke (HÄR) och dessutom fick jag inspiration av min jobbarkompis Sara att göra en otroligt nyttig morgon-shot.

Jag kokade cirka 200g riven ingefära med 1 liter vatten i 20 minuter. När det svalnat blandade jag i 1 dl honung och saften från två citroner. Slutligen silade jag detta och hällde i det i en glasflaska.

Den här drycken håller tydligen i ungefär 1 månad i kylskåp, så det räcker nog exakt till en shot var för mig och J varje morgon. Smaken var faktiskt riktigt god, men jäklar vad starkt det blev av ingefäran. Med det här i kroppen hoppas jag kunna hålla mig frisk och kry hela hösten!

Gillar