En mysig (& kaosig) lucia i huvudstaden!

God morgon raringar! Vilken lucia vi hade igår alltså. Vi startade dagen tidigt och kom hem vid 01 på natten, allt för att se den nu traditionella luciakonsert i Storkyrkan i Stockholm. Jag, Millian och Jakob tog bilen mot först Tierp på morgonen för att möta upp svärmor och Nunne. Där åt vi lunch och fikade innan bilen rullade vidare mot huvudstaden tillsammans.

Vi spenderade hela eftermiddagen hemma hos Jonas och Elin, där vi fikade, myste och åt middag. Vid 19-tiden började vi röra oss mot Gamla stan, och M klarade då sin första tunnelbaneresa galant. Det är ovant att behöva planera varenda förflyttning efter lillens sovtider, men över lag gick det rätt bra. Det var inte förrän hemresan startade som även kaoset gjorde det... haha. Men i alla fall så kom vi till stan, köpte med oss en varsin varm choklad och satte oss i kyrkan. Mille var glad och sprallig till en början, men när konserten väl började så blev han både rastlös och trött. Så ja, Jakob såg väl kanske första och sista låten, och jag gick och hjälpte till med amnings sista kvarten. Tack till kvinnan i kyrkan som letade fram ett eget rum till oss tre, haha. Åh herregud alltså...

Då lillen var övertrött påvägen hem somnade han PRECIS innan vi skulle sätta oss i bilen, vilket såklart betyder att han vaknade efter någon minut. Efter skrikfest och en stressad morsa fick jag dock honom att sova efter ett tag, och när vi släppte av gänget i Tierp blev det dessutom paus för amning. Väl hemma vaknade han helt och hållet, typ sugen på att leka. Men efter ca. 30 min av krigande fick vi honom att somna.

Summa kardemumma: en riktigt mysig dag, med härliga människor. Men en jääääkla pers för två lite uppstressade föräldrar. Vi blir dock stolta över oss själva att vi vågar oss på resor som dessa, fastän vi vet att det kan bli kaos. Tillsammans klarar vi fasiken allt!!

Ikväll ska vi på ett efterlängtat julbord hos Fanny och Jakob. När F lagar mat blir det alltid magi, så jag ser verkligen fram emot att se vad det kommer att bjudas på. Hoppas att er helg har börjat bra, se annars till att den blir så bra den bara kan!

Puss och kram

Gillar

Kommentarer