Postad i: Allmänt

En sjuksköterskas lön

Även idag ringde klockan 05:15, men skillnaden idag var att jag fick kaffe på säng av Jakob... Vilket är något som aldrig har hänt den tiden på dygnet kan jag säga. Anledningen till det var att han skulle till Sthlm över dagen! 

Istället för att åka till Sthlm cyklade jag som vanligt till sjukhuset för ännu en dag med praktik. Dagen där gick riktigt bra. Träffade många av mina klasskompisar, och det stora samtalsämnet bland oss alla är den fantastiska löneökningen nyexaminerade sjuksköterskor i Gävleborg får efter årsskiftet. Det är absolut ingen lyx-lön, men den är jättemycket bättre än innan, och det går åt helt rätt håll. Något jag verkigen kommer att kämpa för är lönen för sjuksköterskor. Jag brukar säga att jag inte direkt valde yrke efter pengarna, men att jag istället får så mycket annat tillbaka. Men att personer som jobbar inom vården blir så dåligt behandlade genom att få så låg lön... det är bara pinsamt av Sverige! Jag tycker absolut inte att läkarna får för mycket i lön, problemet är att resten av arbetsstyrkan får för lite. 

I alla fall kommer nu lönen att höjas för nyexaminerade, vilket jag är jätteglad över! Och som sagt, det går åt rätt håll... men det är en lång väg kvar innan det är helt okej! 

  • Postad i: Allmänt

Gillar

Kommentarer

Mamma-Mia
,
Börja jobba fackligt vetja! Jättekul att vara med och påverka. Puss /mami
tildaholmberg
,
Nu ska jag väl börja jobba som det jag har utbildat mig till 😉 men man vet aldrig vart jag hamnar sen! Puss