Ett litet steg mot en mer hälsosam kost

Efter att ha sett dokumentären som var och varannan människa pratar om just nu blev även jag och J påverkade. Det är såklart The Game Changers som visas på Netflix som jag pratar om, och ja, om du inte har sett den så har du helt plötsligt fått en plan för kvällen. Den är ett måste att se!

Visst förstår även jag att dokumentärer/filmer som dessa är vinklade, och att man ska ta dom med en nypa salt. Men allt är inte påhittat... och kan jag hjälpa mig själv, J och Millian att få ett bättre mående bara genom att äta lite annorlunda så tänker jag försöka med det. Att det dessutom är klimatsmart gör ju hela grejen så mycket bättre. Först och främst bestämde vi oss för att beställa hem en matkasse varannan vecka, och efter tips från Jakobs bror så valde vi Vego-kassen från Ica. Vi fick hem den första i måndags, och jag är väldigt positivt överraskad. Så roligt att få lite inspiration på nya maträtter, och sååå skönt att slippa planera matlistan själv. För det andra så fick jag hem alla dessa spännande produkter från Quorn förra veckan. Bra timing va? Vi har hunnit testa ”skinka” i en ädelost- och skinksås, pytt i panna och ”pepparbiff”. De två förstnämnda var riktigt goda, men pepparbiff blev lite speciell om man säger så. Aja, väldigt roligt att testa i alla fall! Så tack Quorn och tack Amazing Alice.

Jag måste också berätta att vi nu klarat en och en halv vecka utan socker på vardagarna, haha. Det kanske inte låter så spektakulärt, men för mig och J är det typ rekord.

Jag vet att jag aldrig kommer att bli vegan, men att bli vegetarian på deltid skulle absolut passa mig. Är det någon mer som hänger på den idén?

#WeBelieveInChange #ProteinForThePlanet #QuornSverige

Gillar

Kommentarer

Linn
,
Aldrig förstått varför de tror att vi vegetarianer och veganer tycker att det ska se ut och på namnet låta som kött. 😂 Har liksom noll behov av att det heter skinka när det inte är det. Vi äter ju inte kött av en anledning liksom. 🤦‍♀️ Visst är den dokumentären bra! Dock ska man nog akta sig även för de vegetariska/vegansa halvfabrikaten. De innehåller mycket skit de med och jag har hittills inte sett hur mycket miljöpåverkan framställningen har jämfört med köttproduktionen. Ett annat bra dokumentärtips om du gillade denna är Cowspiracy, den är väldigt skrämmande och man får mycket att tänka till på. The plastic ocean är också en bra rekommendation men den berör inte mat som framgår av namnet utan miljön.
tildakristinholmberg
tildakristinholmberg,
Haha jag förstår dig helt och hållet! dessa produkter är för oss som inte riktigt har fattat grejen helt och är nybörjare 😅 vi som inte riktigt har frödtott att man inte behöver kött! Kassen från Ica innehåller inga sådana produkter, så det känns kul att lära sig lite annat!! Ja men den har jag faktiskt sett, och blev lika påverkad redan då! Så himla bra ögonöppnare 🙌🏼
nouw.com/tildakristinholmberg