Postad i: Allmänt

Första dagarna som sjuksköterska

Vilket jäkla tempo det är på sjukhuset!

Fastän jag vet att det är stressigt inom vården, att det är överbeläggningar nästintill överallt och patienter får vänta på operationer alldeles för länge trodde jag aldrig att det skulle vara så sjukt mycket att jag göra på sjukhuset. Att som ensam sjuksköterska hinna hänga 10 dropp och dela mediciner till minst åtta personer PRICK klockan 8... det är i min värld helt omöjligt. Att under samma tid bli avbruten av läkare som vill ronda, patienter som ringer på klockorna och en ny ankommande patient som ligger i korridoren och väntar... det fixar ingen person. Eller jo förresten, alla sjuksköterskor på alla sjukhus i hela Sverige har det exakt så, nästan varje dag. Jag kan inte i hela mitt liv förstå att jag om 2,5 vecka ska stå själv och göra alla saker en sjuksköterska ska göra. Det man normalt är 2 stycker och gör en vanlig dag, var vi idag 5 stycken och gjorde, då det fanns extrapersonal på plats. Tänk den dagen det inte finns någon extra personal!

Jag skriver absolut inte det här för att gnälla eller för att jag ångrar mitt val att bli sjuksköterska! Jag brukar säga att mina tre år på teknikprogrammet gjorde att jag kom på att jag inte ville jobba med att hjälpa maskiner... utan istället hjälpa människor! Men herregud, vårdpersonal har också bara två armar och två ben. Efter en dag i stressen skulle jag gissa på att alla hade lika många som en bläckfisk! 

Så snälla människor som klagar på väntan och dåligt bemötande... tänk efter en extra gång innan ni gör det! Jag kan lova att alla gör så gott de kan! Självklart ska saker anmälas, det bidrar förhoppningsvis till bättre arbetsföhållanden för de som jobbar och därigenom en bättre vård för patienterna!

High five till all vårdpersonal där ute, fy fasiken vad ni alla är bra!

  • Postad i: Allmänt

Gillar

Kommentarer

Storasyster
,
Jag som numer är stamkund på sjukhus och hälsocentraler uppskattar verkligen allt personalen gör! När jag låg inne 3 dygn på kirurgavdelningen insåg jag hur underbemannad ni verkligen är. Heja er och alla som jobbar inom vården!!! 😃  P.S Kom ihåg att ett leende alltid gör patienten gladare och nöjdare 😉
tildaholmberg
,
Vad skönt att höra, det verkar som att folk liksom inte tror på att det är så pass mycket att göra! Så att du har sett det med egna ögon är ju skitbra 😊 Önskar bara du kunde vara på kirurgen i Gävle så jag kan få ta hand om dig!! Hihi det är en självklarhet för mig att ALLTID vara glad 😃 sur får man vara hemma…!