Postad i: Allmänt

Gå med i Tobiasregistret NU! "Tack för att du ställer upp"

Jag tror inte att det bara var jag som såg på Malou efter tio för någon vecka sedan när de pratade om Tobiasregistret. Jag har länge vetat vad det är, och har tänkt att jag ska gå med. Dock inte tagit tag i det… Men efter att ha sett det där tv-programmet och gråtit en skvätt var det inte så svårt att gå in på tobiasregistret.se och beställa hem testet.

Registret startades av Tobias familj, och så här står det på hemsidan: "Den 30 november 1991 avled Tobias i en svår blodbristsjukdom. Han var sjutton år gammal och hittade aldrig den givare av blodstamceller, som hade kunnat rädda hans liv – trots att man sökte i fyra år efter en lämplig donator. Tobias familj startade Tobias Stiftelsen och tack vare dem finns ett svenskt stamcellsgivarregister idag".

Det är verkligen superenkelt att gå med i registret. Det enda du behöver göra är att beställa hem två tops från hemsidan, dra några gånger på insidan av kinden, och skicka tillbaka. Dom två topsen kan faktiskt rädda liv! Och det är någonting jag vill kunna bidra med. Inte som sjuksköterska, utan som människa!

"Varje dag drabbas någon i Sverige av leukemi eller någon annan av alla de sjukdomar, som kan behandlas med blodstamceller. Att hitta en passande givare är ofta deras enda chans att överleva. Och ibland finns bara en enda lämplig givare."

  • Postad i: Postad i: Allmänt

Gillar