Glad Midsommar Fastighetsbyrån

Klockan är bara 12, och jag har hunnit med så himla mycket redan! När jag och J vaknade gick jag upp och gjorde frukost till oss men också lite midsommarfika till hans jobb. Han är ju mäklare på Fastighetsbyrån här i Gävle, så idag tyckte jag att dom var värda lite extra gott fika dagen innan midsommar. Jag gjorde kolapaj med daimgrädde och jordgubbar, och för att det skulle bli så enkelt som möjligt gjorde jag dom i plastglas. Det du behöver för att göra denna superenkla efterrätt, som räckte till 11 glas, är:

3/4 paket Digestive (som du krossar i t.ex. en fryspåse)

1 burk karamelliserad mjölk

3 dl vispad grädde

1-2 st dubbel-Daim (som du också krossar, eller hackar i mindre bitar)

Jordgubbar

Börja med ett lager med de krossade Digestive-kexen i botten på glasen. Ta sedan den karamelliserade mjölken och häll i en bunke, rör om med en sked så att konsistensen blir lättare att hantera. Fördela sedan detta på kexen. Vispa grädden och blanda i den krossade Dimen, detta blir då nästa lager i glasen. Toppa till sist med hackade jordgubbar och ev. citronmeliss. Woala!

Det jag har hunnit förutom detta är att jag har tränat med Emilia i 1 timme. Vi sprang upp för en slalombacke som finns här i Gävle, 8 gånger!!!!! Jag trodde första att jag skulle kräkas, sen trodde jag att jag skulle dö… Typ så jobbigt var det! Men jäklar vad skönt nu efteråt! Nu har jag ätit lunch (bananpannkakor), duschat och så håller jag på att tvätta och packa inför helgen! Vi ska ju nämligen på bröllop på lördag :D

 

Gillar

Kommentarer