Postad i: Bebis

Gravidvecka 24 - Uppdatering

God morgon världen! Vilket fruktansvärt dystert väder vi i Gävle vaknade till imorse alltså... Utan att skämta så är det inte konstigt att många blir deprimerade under den här tiden, helst inte när man får små förhoppningar om att våren är påväg då och då. Men aja, det finns då värre saker man kan klaga på!

Igår gick jag, J och Plutten in i gravidvecka 24. Förstår ni? Det är alltså bara 16 veckor kvar... herregud. Jag tänkte i alla fall uppdatera er lite om hur graviditeten går, och hur jag mår.

Plutten är nu hela 30 cm lång, och väger ungefär 0,5 kg i magen. Lillen är alltså lika lång som en linjal, och det kan jag meddela att det märks. Jäklar vad det sparkas och dansas där inne! Från att känna lite smårörelser för några dagar sedan, till att nu känna på flera ställen samtidigt när den tränar där inne. Det är coolt!

Några av mina blodprover har visat sig ligga på fel nivåer sedan mitt första besök hos barnmorskan, så jag har behövt komplettera dessa med ett flertal prover därefter. Dock fick jag ett brev hem igår om att de nu såg bra ut, vilket kändes som en lättnad. Sen till mitt ryggont... Egentligen vill jag inte klaga, men jag kan knappt ta mig fram när jag har suttit eller legat ner mer än några minuter. Så det blir fasiken inte bättre! Idag ska jag testa att träna och stretcha, och hoppas på att det kanske är något som hjälper mig. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra? Jag kan inte direkt hjälpa till att förflytta patienten till exempel...

Förutom detta kroppsliga har vi faktiskt köpt oss en barnsäng, och dessutom lite kläder till lillen. Vi har som sagt fått en hel del grejer också, så nu börjar det kännas lite mer på riktigt!

Så, sammanfattningsvis mår vi bra! Nu är nästa milstolpe vecka 27, då är det god överlevnad för barnet om det skulle födas.

  • Postad i: Postad i: Bebis
  • Nära Gävlevägen, Skutskär

Gillar