Hemligheten bakom den perfekta kladdkakan

När jag gick på högstadiet gjorde jag, utan att överdriva, en kladdkaka varannan dag!

Jag var helt besatt av kladdkaka, och kunde smaska i mig en stor helt själv på två dagar. Ja, jag vet att det är konstigt att jag kunde och kan äta så mycket onyttigt utan att gå upp i vikt... haha. Men i alla fall, när jag bakade så pass mycket av en och samma kaka experimenterade jag lite med recepten och tillagningen. Så nu ska jag berätta hemligheten bakom den perfekta kladdkakan!

Först och främst smälter jag alltid smöret i en kastrull, för att sen blanda ner resten av ingredienserna i kastrullen. Jag rör allstå ihop allt i en varm kastrull istället för i en kall skål. SEN när man har blandat allt och satt in kakan i ugnen så måste man ha koll. Man ska ha koll på att det blir en hård yta på kakan, men att den inte får bli i närheten färdiggräddad. Man ska alltså se till att ta ut den "innan" man tror att den är klar. Sen sker det magiska... Då är det så att man efter någon minut utanför ugnen ska ställa kakan i frysen. Ja, ni läste rätt, släng in den i frysen i typ en timme. 

När ni sen tar ut den och låter den tina kommer konisistensen vara HELT PERFEKT! Så enkel va hemligheten bakom den perfekta kladdkakan...

Gillar

Kommentarer