Kantarellpasta

Jag bara älskar kantareller och all mat man kan laga med dom! Så att vi nu har halva frysen fylld efter förra helgen gör mig lycklig i själen, haha. Då på kvällen när vi satt och rensade alla svamparna stekte vi några med olja och smör, sen kryddade vi med salt peppar och pressade i en vitlöksklyfta. Såååå gott att ha på en rostad macka. Dagen efter passade jag istället på att göra en enkel pastasås med dom små godingarna! Här har ni den:

  • 1 liter färska kantareller
  • rapsolja och smör till stekning
  • 1 gul lök (hackad)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • curry
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 50g riven parmesan

 

Stek först ur vätskan ur kantarellerna, sila bort den om det blir alldeles för mycket. När de nästan fastnar i botten är de klara, så då kan man blanda i smör, olja och den hackade gula löken. Pressa sedan i vitlöksklyftorna. Salta, peppra och ta på en gnutta curry (jag har lärt mig att man alltid ska ha lite curry när man lagar kantareller). Stek allt tills att löken blir gyllenbrun. Häll över matlagningsgrädde och mjölk, låt puttra i 5 minuter. Blanda i parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Servera till pasta och toppa med ruccola!

Gillar

Kommentarer