Kycklingpaj med tacosmak

Jag kommer ihåg att jag älskade att åka på kalas hos min moster när jag var liten, och det var för att jag älskade kycklingpajen som hon brukade bjuda på! Så i söndags när jag och J hade vår "matlagningsdag" kom jag på att jag måste prova att göra den själv. Och jag kan lova att mina barndomsminnen stämde, för den blev hur god som helst! Som pricken över i:et är den dessutom väldigt enkel att göra. Det du behöver är:

Till pajdegen:
  • 100g smör (rumsvarmt)
  • 2-2,5 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten

Pajdegen gör du genom att knåda ihop dessa ingredienser tills dess att det blir en fast klump. Efter det trycker du bara ut den i en pajform och naggar med en gaffel. Du behöver inte förgrädda denna deg.

Till fyllningen:
  • 3-5 dl tunt skivad vitkål
  • 1 gul lök (tunt skivad)
  • En hel grillad kyckling (rensad och delad i mindre bitar)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 påse tacomix
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven ost

Bryn vitkålen och löken i smör. Blanda ihop de andra ingredienserna och tillsätt till sist vitkålen och löken. När blandningen är klar fyller du bara pajskalet och sätter in formen i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Servera med sallad!

Gillar

Kommentarer

Mamma-Mia
,
Men hallå! Du glömde den grillade/stekta kycklingen.
tildaholmberg
,
Haha men vad tur att du såg det!! Tack 😃 väldigt konstigt att det inte skulle vara någon kyckling i en kycklingpaj!
Storasyster
,
Men mums!! Ingelas taco-kycklingpaj är grym 😃
tildaholmberg
,
Ja den är såååå god 😃