Linköping och middagstips

Just nu sitter jag på tåget mot Linköping för en helg med mina favoriter, Stina och Julia. Jag jobbade natten som var, så därför har jag sovit mestadels av den här dagen annars. På tal om att jag sitter på tåget så sitter jag faktist helt ensam i en vagn, när händer det liksom? Det är i alla fall otroligt lugnt och skönt!
Jag tänkte passa på att tipsa om en maträtt jag blivit otroligt förtjust i på senaste tiden. Jag fick tipset av Jakobs brors tjej för ett tag sedan och sen dess har jag gjort det flera gånger. Man kan kalla det snabbmat alla Tilda, då det bara tar 15 min att göra. Det är blomkålsmos med stekt falukorv! Muuuuums! Falukorven hoppas jag ni vet hur man tillagar, men blomkålsmosen berättar jag gärna om. Ni kokar en hel blomkål delad i mindre bitar tills dess att den är mjuk. När den kokat klart lägger ni bitarna i en bunke, blandar i en skvätt grädde, 1 msk smör, 1 pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Dessa ingredienser blandar ni ihop med hjälp av en stavmixer. Och vips så har du en lunch eller middag serverad!

Gillar

Kommentarer

Mamma-Mia
,
Haha När du och dina syskon var små fick ni bestämma middag på er födelsedag. De andra valde dyrt kött med krångliga tillbehör. Du valde stekt korv med potatis och blomkål.
tildaholmberg
,
Hahah! Du ser vilken ekonomisk dotter du har