Mat, mat, mat...

Jag älskar verkligen att både baka och laga mat! Jag vet inte vart jag har fått det ifrån, men kanske är det för att jag har jobbat inom restaurangbranchen så länge... Dock har jag ju varit servitris då, men jag tror att det är därifrån mitt intresse kommer.

Jag är rätt så petig när det gäller råvaror och mat. Det gäller främst när saker är malda... Jag skulle aldrig i hela mitt liv stoppa i mig en fiskpinne, inte heller chicken nuggets eller fiskbullar. Köttfärs kan gå, men då vill jag att den ska vara svensk och att fetthalten är väldigt liten. Jakob som skulle kunna leva på blodpudding, korv och köpta köttbullar tycker att jag är skitjobbig, och lagar därför väldigt lite mat här hemma. Ska jag vara ärlig så gör det inte så mycket, eftersom jag tycker så mycket om att göra det!

Men igår va jag sååå otroligt sugen på köttbullar. Jag tror att det var för att jag fick hemma gjord lingonsylt av mamma jag kom på det. Iaf så ställde jag mig och gjorde egna. Och JÄKLAR va gott det blev! Så värt, fastän det tog skitlång tid.

Vad tycker ni om dom?? Recept nedanför bilderna!

  • 1000 g köttfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • smör och rapsolja att steka i

 

Blanda ströbröd och mjölk, låt de svälla i ca 10 minuter. Riv den gula löken med rivjärn. Blanda ner lök, köttfärs, ägg, kryddor i mjölk- och ströbrödsblandningen. Blanda till en jämn smet. Forma blandningen till bollar, bestäm hur stora du vill ha själv. Stek bollarna på medelvärme ca 5 minuter, se till att de får fin färg på alla sidor. Servera med brunsås, kokt potatis och lingonsylt! 

 

Gillar

Kommentarer

Mamma-Mia
,
Nu är det ju faktiskt så att det är Jonny som kokat lingonsylten! All cred till honom. Sen vill jag lite ödmjukt påpeka att du så gott som aldrig fått köpt färdigmat, så nog har du fått hemmagjord mat med justa råvaror under uppväxten. Himla kul att du fortsätter på rätt väg! Duktig jänta! Puss
tildaholmberg
,
Å men gudars, absolut ska all cred till honom! Tacka så mycket!! Ja men det är väl så att jag är exakt likadan som du, så det är ju egentligen ditt fel 😉 haha! Ne men jag är glad att jag är lite petig så man inte stoppar i sig en massa skit! Puss mamsi!