Middagstips! Torsk med lök- & senapssås

God eftermiddag, eller ja kväll är det väl kanske! Jag tänkte tipsa er om en otroligt enkel, och supergod middag som jag gjorde för någon vecka sedan. Hade glömt bort den, så såg jag bilderna idag och kom på hur jäkla gott det var! Jag och J ska faktiskt iväg på Matildas, som är en av Gävles bästa restauranger, för att äta middag ikväll. Vi firar nämligen någonting med dunder och brak!

Ni hittar receptet under bilderna!

1 paket torsk (jag köper fryst och låter dom tina innan)

0,5 gul lök

0,5 purjolök

Lite smör att steka i

Salt och peppar

1,5 dl creme fraiche

1,5 dl matlagningsgrädde

2 msk fryst hackad dill

2-3 msk Jonnys senap

Potatis och broccoli

Koka potatis och broccoli för sig. Salta och peppra den tinade torsken en aning, och dela sedan i cirka 2x2 cm stora bitar. Hacka och stek löken tillsammans med smör, salt och peppar. När den blivit genomskinlig kan du tillsätta creme fraiche, matlagningsgrädde, dill och senap. Låt det koka någon minut och smaka sedan av så att det är tillräckligt med salt och peppar. Blanda sedan försiktigt ner torsken i såsen. Låt koka bara någon minut på ena sidan, innan du försiktigt vänder på dom och låter de koka i någon minut till. Servera som på bilderna ovan!

Gillar

Kommentarer

Mamma-Mia
,
Men vart kom senapen in? Låter gott i alla fall.
tildaholmberg
,
Haha, oj tack för att uppmärksammade det!! 😊 Puss