Postad i: Bebis

Millian tre månader

12e oktober, dagen då vår lilla bebis blev hela tre månader gammal. Några dagar innan ”firade” även jag och J en lite speciell dag, nämligen sju och ett halvt år tillsammans (?!). De båda ovan nämnda sakerna känns faktiskt helt absurda nu när jag skriver det... Så många år tillsammans med min drömkille, som jag dessutom har en tre månadersbebis med. Livet hörni!

Ja men hur står allt till här hemma med lilla Millian då? Svaret på det är nog helt enkelt: BRA. Dagarna flyter på som aldrig förr, och vi har börjat få väldigt mycket tillbaka från vår lilla kille. Han ler mest hela tiden och har fått fram något som låter som ett litet skratt ett fåtal gånger. SÅ gulligt alltså! Han har börjat få något som verkar som rutiner med sömnen på dagarna, vilket nu har hållit i sig i mer än en månad. Sovstund klockan 8:30, 11, 13:30, 16 och läggdags vid 20. Ibland sover han en extra gång på kvällen, vilket gör att läggningstiden varierar väldigt mycket.

Nätterna är väl det som är minst roligt just nu. Lillen sover ungefär 2 timmar i sträck, och ibland bara 1 timme. Vi har försökt att ge ersättning det sista målet innan natten, men det verkar mest som att det gör att han bajsar under natten (vilket han annars inte gör) och sover oroligare under morgontimmarna. Inatt hade vi faktiskt en helt okej natt, bättre är på länge, så jag hoppas att det håller i sig.

Idag ska vi på BVC för att väga, mäta och ta första sprutorna med vaccin... Usch, det sistnämnda känns inte alls kul måste jag erkänna. Det ska dock bli kul att se hur mycket han har växt! Jag skulle gissa på att han väger kring 6 kg i alla fall, så vi börjar få en stor kille nu. Vi tränar på att ligga på mage varje dag, och om Mille får välja ska han stå med hjälp av oss mest hela dagarna. Han har ”rullat” från mage till rygg några gånger, men om det är medvetet eller inte är högst oklart, haha. Vad han annars gillar att göra är att bada, att ligga och prata med oss, att hänga med sina nya kompisar på kafé och att bli omkringburen. Som jag skrev för någon dag sedan så skulle vi träffa några andra mammor och deras bebisar förra veckan, och det var verkligen hur mysigt som helst. Alla småttingar var så duktiga och lugna, så vi bestämde att vi måste ses igen inom kort.

Nu vaknade precis lillen här i min famn, så nu ska vi mysa järnet här hemma innan det är dags att ta sig mot BVC i eftermiddag...

Puss och kram

  • Postad i: Postad i: Bebis

Gillar