Müsli och fröknäcke

För de som inte vet så pluggar jag till sjuksköterska! Jag går sista terminen och håller nu på med den beryktade C-uppsatsen som nästintill alla hatar. Jag skriver med min bästa Anna, den smartaste tjejen jag vet (puss på dig), och vi har kommit så långt i uppsatsen att vi känner oss helt nöjda!!! Då det är mer än 2 veckor kvar tills att den ska lämnas in kan ni förstå att jag har en del dötid just nu! SÅ SKÖNT! Det blir därför en hel del bakande…

Bland annat har jag hunnit baka fröknäcke med chili och gjort hemmagjord müsli. Två favoriter!

Recepten kommer nedanför bilderna!

Fröknäcke:
Inspiration kommer från våra förra hyresvärdar.
2 dl majsmjöl
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
0,5 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 tsk salt
1 tsk chiliflakes

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser (förutom chilin). Häll i rapsoljan och blanda runt. Häll sedan i det kokande vattnet och blanda allt med en slev. Smeta ut detta på ett bakplåtspapper (tips: använd slickepott), skär sedan ut fyrkanter beroende på hur stora du vill att dom ska vara. Strö till sist över chiliflakes! In i ugnen i ca 1 timme, låt sedan svalna innan servering! Servera med smör och ost!

Hemmagjord müsli:
Inspiration kommer från mina fina vänner Stina och Julia.
Havregryn
Kokosflingor
Kanel
Honung
Alla sorters frön, torkad frukt och nötter man har hemma, exempelvis hasselnötter, mandlar, pumpakärnor, aprikoser m.m.
Matolja (nån matsked bara)
Vatten (nån dl bara)

Jag har inga bestämda mått på hur mycket det ska vara i, det beror på hur mycket man vill göra. Men det ska vara övervägande mängd havregryn.
Blanda alla torra ingredienser, krydda blandningen med kanel. Häll över vatten och matolja och blanda runt. Ringla sedan över honung och blanda igen. I med allt i en ungnsplåt och in i ungen. Börja med att ha 225 grader tills att blandningen fått en fin färg. Sänk sedan temperaturen till 100-150 grader och se till att allt torkar ordentligt. Rör om då och då! Servera till fil eller yoghurt!

Hoppas det går bra för er!

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Men puss på dig! En sån där bra c-uppsats får man bara om BÅDA är smarta !! Bästa!