Restaurang Nästet

Det har precis öppnat en ny restaurang på söder här i Gävle som heter Nästet. Jag som älskar att äta god mat passade på att bjuda med mina tjejer på en middag där för att kika utbudet. Hon som serverade oss förklarade att de körde med en grej som heter "social diner". Det fungerade lite som tapas, att man köper in ett antal små rätter, som man tillsammans med sitt sällskap sedan delar på. Jag som skulle kunna leva på förrätter, alltså små rätter, kände direkt att jag hamnat i mitt himmelrike! 

Det var mat från alla världens hörn! Från små mini-hamburgare till havskräftor till risotto... fantastiskt! Vi tjejer beställde in just havsfräftor, svamprisotto, chevré chaud, chilli chees, hummus, tacos med pulled pork, råbiff och något som hette corndog. Priserna varierade mellan ca 25kr till 110kr, vilket är skitbra priser enligt mig! 

Det fanns ett antal efterrätter att välja mellan också vilket jag, som ni förstår, är VÄLDIGT svag för! Sedan att den efterrätt jag valde var det godaste jag har ätit i mitt liv, det gjorde inte saken sämre! Efterrätten hette något med choklad i olika texturer. Det var en kula chokladglass, chokladsås, kaksmulor och sist men inte minst chokladganache. Oj oj oj... ni vet vad de brukar säga att tjejer kan få när de äter choklad, det stämmer kan jag meddela!

Utan att överdriva kan jag säga att det här helt klart blev min nya favoritrestaurang i Gävle!

 

 

Gillar

Kommentarer