Restauranger i Gävle

Då jag får förfrågningar om vilka restauranger som är bra här i Gävle rätt så ofta tänkte jag göra ett inlägg om mina tips! Jag har inte betat av alla restauranger än, men jag har kommit en bra bit på vägen i alla fall. Det här är då alltså mina egna tankar och tycken, så upp till bevis om ni håller med eller inte! Det kan vi bara få reda på om ni verkligen äter på ställena!

Kalles:

Har alltid varit, och kommer alltid att vara en av mina favoritrestauranger här i Gävle! Otroligt mysig lokal, goda drinkar, trevlig och lättsam personal och dessutom riktigt god mat! Om ni äter där tycker jag att ni antingen ska ta deras plocktallrik, tonfisken eller oxfilén. Och till efterrätt tar jag alltid en kaffedrink, vilket konstigt nog alltid smakar godare där än någon annanstans! Kalles är också en favorit p.g.a att man kan stanna där till stängning och bara hänga, för vid 23-tiden börjar det alltid välla in folk som vill dricka och umgås. Boka bord rätt så många dagar innan om du vill vara garanterad bord!

Pinchos:

En rätt så nyöppnad restaurang som ligger precis vid tågstationen! Väldigt mysig inredning och häftigt klädd personal, de har verkligen gått all in på ett speciellt tema. En rolig restaurangupplevelse då du beställer all mat (som endast består av små små rätter) och dricka genom en app som sedan plingar till i mobilen när du kan gå och hämta dessa. God mat över lag, men inte överdrivet imponerande. Många av rätterna hade jag kunnat göra hemma själv. Men som helhet tycker jag absolut att restaurangen är värd att besöka, främst p.g.a. den speciella stämningen och sättet det funkar där! Säkert en hit om man är en barnfamilj med lite äldre barn!

Nästet:

Ännu en favoritrestaurang främst p.g.a deras otroligt goda mat och drinkar (vilket dock beror lite på vem som jobbar i baren)! Även Nästet har små rätter liksom Pinchos, men här är kvalitén på maten betydligt bättre. Jag har varit lite av en stammis ända sedan dom öppnade, och är helt säker på att jag kommer att vara det länge till! Av alla deras små rätter måste ni testa hamburgarna, MUMS! Liksom Kalles har även Nästet öppet lite längre så man kan sitta där och dricka och umgås!

Absint:

En restaurang på bottenvåningen av Clarion Hotel Winn! En av Gävles bästa bruncher på lördagar och en absolut favorit för alla som vill gå på AW på fredagar. På deras AW är det nämligen halva priset på ALLT, så redan när de öppnar dörrarna till denna AW väller det in människor. Superhärlig stämning och god mat! Dock tror jag att de inte har AW över sommaren.

Mezopotamya:

En gömd liten pärla på restaurangfronten! Ser inte alls härlig ut utifrån, då deras skyltar är under all kritik. Men när man kommer in är det som en annan värld. Maten som är inspirerad av mellanöstern är gjord på äkta träkolsgrill som man ser när dom tillagar. Otroligt god mat (och jättestora portioner) som verkligen är värd pengarna!

Söders Källa:

En favorit för alla finsmakare! Maten och drycken som serveras är så gott som alltid ekologisk och närproducerad. Dock ingen favorit för mig… Jag kan egentligen inte sätta fingret på vad det är som inte föll mig i smaken, för personalen och lokalen är superhärlig! Jag tror det kan vara att de gör maten lite för komplicerad för mig. Det kanske ändras över tiden dock, för en av mina bästa kompisar som har jobbat som kock tycker att det är den absolut bästa restaurangen i Gävle!

P.U.B:

En restaurang som öppnade här i Gävle förra året! En mycket trevlig uteservering under sommaren, som absolut är värd att besöka. Enkel men god mat! Jag kan varmt rekommendera deras musslor till ett glas vin!

Söderhielmska:

En restaurang som bara har öppet under sommaren, logiskt nog för att den endast består av en stor uteservering! Inte speciellt rolig mat, utan jag rekommenderar att ni kan gå dit och ta några drinkar i solen!

Bryggan:

Gävles enda flytande restaurang! Supermysigt ställe som är på typ en flotte i Gävleån, ganska nära tågstationen! Jag har inte blivit så imponerad av maten när jag har varit där, utan det har främst varit grejen att man sitter över vattnet som varit häftigt! Bara öppet sommartid!

Fiskemagasinet:

Precis som det låter så är det en stor favorit för personer som älskar fisk och skaldjur! De brukar inte ha speciellt många rätter, utan det som serveras är det som har fiskats upp de senaste dagarna. Brukar ha en stor fisk- och skaldjursbuffé under sommaren då och då! Jag bara måste testa den någon gång!

Annas kafé och kök (Hedvigs trädgård):

Detta är min absolut mysigaste restaurang/café! Ligger i ett stort växthus bakom Högskolan i Gävle! Gå in på deras hemsida om ni är sugna på att åka dit. Deras öppettider kan nämligen variera! Hembakat fika som alltid smakar gudomligt, och ofta olika luncher med en massa tillbehör! Rekommenderas varmt!

Arab och svensk:

HÄR kan ni läsa om min senaste vistelse där!

Restauranger jag ännu inte testat men som jag måste göra inom kort: Matildas, Bro Burger Bar, Sarah´s (och säker många fler)!

Det här var några av de restauranger som jag kom på nu. Jag har säkert glömt en massa, så säg bara till om ni funderar på något!

Gillar

Kommentarer