Postad i: Bebis

Sammanfattning av Millians första månad!

”All tid och energi kommer att gå till bebisen”, ”Du kommer att känna en kärlek till bebisen som du aldrig har känt innan”, ”Passa på att vila när bebisen vilar”, ”Njut av att bara vara hemma och amma”, ”Tillåt dig själv att gråta, både av glädje och anledningar du själv inte ens vet”... Ja tänk om man hade förstått att alla dessa meningar och tips skulle vara så viktiga innan lilla Mille valde att komma till oss. Det tog ungefär 14 dagar för mig att landa mentalt efter förlossningen, och de 14 dagarna är nästintill som en stor minneslucka på grund av trötthet. Trötthet som berodde på att jag knappt fick sova, att jag inte hann vila då vi hade så mycket besök, och främst av allt på grund av att jag hade gått igenom en förlossning som slutade med att jag fick sövas på grund av att jag förlorade så mycket blod!

Jag vet inte om jag kommer att berätta hela min förlossningsberättelse än, men så mycket som att det gick väldigt fort, och dessutom slutade väldigt oväntat och dramatiskt är någonting jag vill dela med mig av. Det blir liksom inte som man tänkt sig jämt!

Som sagt bestod de första 14 dagarna av amning, amning och ännu mera amning. Då M vägde endast ca. 2800g när han föddes behövde han troligtvis äta ikapp de första veckorna. Han har växt så att det knakar, och vägde redan 1 kg mer när han var 3 veckor. Då han som sagt var lite liten när han kom ut fick han en släng av gulsot de första dagarna, men då han åt och bajsade en massa ordnade det upp sig själv utan att han behövde sola. Ju längre tiden har gått har vi som familj lärt känna varandra bättre och bättre. Vi har förstått att lillen behöver sova lååånga stunder flera gånger per dag, och där emellan äta en massa och dessutom vara vaken och pigg rätt långa stunder med. Som många andra bebisar verkar han ha en lite kinkig mage, för direkt när mamsen äter något dumt (typ lök eller något starkt) så får han ont i magen... Så ja, man lär sig verkligen någonting varje dag.

Dagen han fyllde fyra veckor bjöd han både mamma och pappa på sitt första leende, och om man kan smälta av kärlek så gjorde man nog det då! Ungefär samtidigt började han dessutom att ”prata” lite med oss och sina kompisar i baby-gymmet. Så. Himla. Gulligt.

Fastän han har växt så det knakar så har han fortfarande storlek 50 på sina kläder, men inom kort får vi nog hoppa upp ett snäpp. Han har fått helt fantastiskt fina presenter sedan han föddes, och vi är verkligen så tacksamma för varenda en av dem! Tänk vad fina människor han kommer ha kring sig när han växer upp.

Nu har han nyss vaknat efter en 3 h lång sovning, vilket jag hoppas att han snart börjar med på nätterna också. Jag får sova ungefär 1,5-2 timmar i sträck mellan hans amningar, och på morgonen tar J alltid honom i ungefär 1,5 timme så jag får sova ostört. Men (peppar peppar) sover jag nog i snitt 6-7 h per natt ändå, och det tror jag att jag ska vara väldigt glad för!

Förutom detta har M som sagt redan haft barnvakt under en kväll så vi fick gå på bio, och för någon dag sedan var jag på en liten tjejkväll under några timmar så grabbarna fick en killkväll här hemma.

Ja, här var en liten uppdatering om vår första månad med Millian. Säg gärna till om det är något speciellt ni funderar över! Puss och kram på er.

  • Postad i: Bebis
  • Nära Rektorsgatan , Gävle

Gillar

Kommentarer

Storasyster
Storasyster,
Känns som om han alltid har funnits! Älskade unge❤️
tildakristinholmberg
tildakristinholmberg,
haha det tycker jag också! Kommer inte ens ihåg hur det kändes när jag var gravid 🙈😘
nouw.com/tildakristinholmberg