Postad i: Allmänt

Skyddad mot giftiga gaser

Det kändes mycket relevant att åka sammanlagt 30 mil just idag för att testa våra skyddsmasker. Och varför det gjorde det är för att det är exakt 30 år sedan kärnkraftsolyckan var i Tjernobyl idag! Fastän våra masker inte fungerar mot just sådan strålning känns det väldigt skönt att veta att dom fungerar mot mycket annat. Det vi fick utsätta oss för idag var ofarlig tårgas! Vi var ungefär 10 stycken från ambulansen och ett stort gäng poliser som fick gå in i en liten stuga på ett skjutfält iklädda skyddsmasker. Väl inne i stugan skulle vi ta djupa andetag för att testa om våra masker höll tätt! Varför vi var på ett skjutfält utanför stan antar jag är för att inga andra människor skulle bli utsatta av gasen. Polisen hade dessutom spärrat av området för extra skull!

Vi sa det när vi var på väg hem "tänk vad mycket konstigt vi får vara med om inom det här jobbet", haha!

  • Postad i: Allmänt

Gillar

Kommentarer

Mamma-Mia
,
Vilket omväxlande liv du lever! Härligt. Tjernobylkatastrofen minns jag som igår. Ingen visst någonting. Två dagar efter satt dina syskon i sandlådan och lekte. I regnet! Sånt har man lite ångest över fast det är 30 år sedan.
tildaholmberg
,
Det är därför dom är så knäppa alltså? Ne men skämt åt sido, hur skulle du ha vetat det? Ha inte ångest över någonting du själv inte hade kunnat förutse! Det verkar ju ha gått bra ändå
Storasyster
,
Men nu å!! Så knäpp är vi väl ändå inte 😉 Fast iofs kan vi ju skylla allt på Tjernobyl, det kan ju knappast du :p
tildaholmberg
,
Hahaha jag skrattade rakt ut när jag såg din kommentar Elina