Postad i: Bebis

Världens bästa tips för en kämpande småbarnsförälder

Kommer ni ihåg hur förtvivlad jag var över att Millian var så otroligt missnöjd i början? Han ville inte åka vagn, inte åka bil, inte ta napp m.m. Först och främst tyckte jag och J väldigt synd om vår lilla son, men förutom det var det frustrerande att aldrig ha en nöjd bebis. Jag skrev ju då ett inlägg här på bloggen för att vädja om hjälp, och jäklar vad jag fick hjälp alltså. Jag har aldrig varit med om att få så mycket stöttning, tips och trix, och det är jag evigt tacksam för. Nu vill jag därför sammanfatta de tips jag fick, som hjälpte oss ofantligt mycket! Mille blev en annan bebis efter detta.

Det jag dock vill börja med att skriva var det vår läkare på BVC sa till oss, och det var följande: ”Jag tror att Millian är en bebis som blir nöjd när han har gått upp till en viss vikt. Då han var så liten när han kom till världen har han högst troligt en jäkla växtvärk. Vänta och se, det kommer att bli bättre”. Detta gjorde mig så mycket lugnare och mycket mer förstående, för visst låter det logiskt? Jag tror fortfarande att det var det största problemet i början. Men med följande tips blev livet lite lättare för vår lilla familj. Vi han inte testa allt, men det var ju bara på grund av att allt blev så mycket bättre med det vi hann testa!

Bebisen tar inte napp:

- Testa olika storlekar på napp. Vi hade bara testat de minsta napparna här hemma, och så här i efterhand funkade det inte alls. Nu har Mille samma storlek som sin 2-åriga kompis, och den fungerar perfekt.
- Ha på lite bröstmjölk på nappen. Vi behövde inte testa detta, men jag kan tänka mig att det fungerar. Så smart!
- Låt bebisen suga på något annat än napp, tex kanten på en snuttefilt eller nalle.

Bebisen vill inte åka vagn:

- Bulla upp med kuddar/näste/filtar så att bebisen ligger tajt i vagnen. Den har ju legat tajt i magen, så det är klart den gillar det.
- Låt bebisen ”sitta” upp lite. Lägg en kudde bakom ryggen så att den ser ut från vagnen.
- Linda bebisen. Bara att googla se ser ni hur man gör!
- Lägg bebisen i vagnen när den är väldigt trött och gå, gå, gå. Jag fortsatte att gå promenader fastän det tog typ 30 min för honom att somna. Nu tar det ibland 30 sekunder, och han verkar tycka att det är så mysigt!
- Lägg en tröja som luktar mamma i vagnen.
- Häng något roligt att kolla på i vagnen.
- Ha med bärsele ifall det absolut inte går!

Bebisen vill inte åka bil:

- Vi märkte själva att Mille blev räddare i bilen när det var mörkt ute, så vi hjälptes av att tända lampan ovanför honom när han var vaken.
- Ta bort spädbarnsinlägget när det går!
- Testa en annan bilbarnstol.
- Ha leksaker framför bebisen som den kan kolla på.
- Åk bil när bebisen ska sova!!!! Vår räddning.
- Ha med en flaska med mjölk.
- Testa att spela upp denna (klick!) låt för att lugna bebisen.

Allmänt:

- Kom ihåg att detta är en kort period! Det blir bättre.
- Fortsätt att testa, testa, testa. En dag kanske bebisen gillar det helt plötsligt!
- Acceptera att bebisen inte gillar allt, alla bebisar är olika.
- Tro inte att alla andra har det ”helt fantastiskt” bara för att det är det som syns på sociala medier. Alla kämpar med nått!
- Testa ett mål ersättning per dag.
- Testa magmassage.
- Testa att utesluta vissa livsmedel. Tex mjölkprotein eller ägg.
- Skit i alla måsten. Var hemma och mys. Bjud hem folk istället för att ta dig till dom. Alla förstår!

-Ta hjälp av nära och kära!!!

Jag hoppas att dessa tips kan hjälpa någon annan kämpande småbarnsförälder också, för de var helt fantastiska för oss. Jag har garanterat missat flera av tipsen, då folk skickade på så många olika ställen. Men det jag vill förmedla mest är att kämpa på! DET BLIR BÄTTRE <3

  • Postad i: Bebis

Gillar

Kommentarer