Dagens middagstips - brända fileér | TILDA HOLMBERG

TILDA HOLMBERG

Annons

Dagens middagstips – brända fileér

En av mina favorit-vardagsrätter är brända kotletter, men idag kom jag på att det fungerar ju exat lika bra med fläskytterfilé istället för fläskkotletter! Så dagens middag blev alltså brända fileér, eller nått! 

Det låter ju inte supergott när man hör att rätten börjar med ordet brända, men åh, det är så sjukt gott! Det enda du behöver är:

  • 1 fläskytterfilé
  • 2 dl grädde
  • 2 dll creme fraiche
  • 1,5 dl soya
  • 3-4 msk sambal oelek

 

Rensa och skär köttet 1-2 cm tjocka skivor. Lägg dessa plant i en ugnsform och häll över en blandning av resten av ingredienserna så att köttet täcks. In med formen i ugnen på 150 grader i 1,5 timme. Till detta åt vi pressad potatis med lite smör, salt och peppar. Så enkelt och fantastiskt gott! Rätten fick högsta poäng av Jakob!

DSC_0011DSC_0014

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats