Postad i: Allmänt

Ett viktigt inlägg om hur vi behandlar varandra...

Innehåller affiliate-länkar

God förmiddag finisar!

Inatt jobbar jag ett sista pass i ambulansen innan jag och ett gäng fina människor tar bilarna mot fjällen för några dagar av vandring. Att vara i fjällen gör någonting med kroppen, man får ett annat sorts lugn av den tysta omgivningen, och sen går det ju nästan inte att slå hur vackert det är där just nu. Att dessutom packa en väska med enbart mjukiskläder är något som är väldigt ovanligt.

På bilden av mig här nedan är det något som är ganska så annorlunda. Att den är annorlunda beror på en sak jag fick höra av en pojke som gick i min klass när jag var liten. En sak, som för honom troligtvis inte betydde ett dugg, men som satte spår i mig. När den här bilden togs var det första gången sedan mellanstadiet som jag har håret helt bakåt (förutom när jag var tvungen under cheerleading-tävlingar) utanför hemmets dörrar. Det låter kanske väldigt fjantigt och ytligt, och det är inte empati jag vill ha och förmedla med detta. Jag vill enbart förmedla att ord sättet spår, och att det är någonting vi alltid måste ta med oss.

Det är otroligt hur jäkla mycket skit det är som skrivs på internet, men som också sägs till varandra. Det som gjorde att jag reagerade väldigt starkt var hur mycket smutskastning, och rent ut sagt, taskiga saker som spreds på sociala medier under valkampanjen. Personangrepp är ALDRIG okej... Vare sig det handlar om stadsministern, eller om det är till en människa som till exempel har en nystartad liten blogg.

Jag vet att man inte tror det, men även jag får utstå så kallat näthat. Det är betydligt mycket mindre än vad många andra får, men det gör lika ont. Jag väljer att ta bort dessa kommentarer, men ibland funderar jag om jag borde visa alla vad det finns för människor runt omkring oss.

SÅ, det enda som jag som sagt vill förmedla med detta är att alla bara ska sluta prata negativt om varandra. Sluta slänga skit, sluta nedvärdera, och börja stötta. När jag jobbade på sjukhuset förundrades jag över hur mycket vi kvinnor kan prata skit om andra, och det var en stor anledning till att jag nog aldrig kommer att jobba på ett sjukhus igen. Jag har bestämt mig för att stå emot när människor pratar illa om andra, för vem mår egentligen bra av det?

Jag har haft komplex över min ”långa panna” sedan jag gick i mellanstadiet. Undra då hur många fler det är som mår dåligt över något som någon har påpekat om dom?

Ett inlägg som inte är speciellt positivt, men som jag hoppas att alla tar åt sig av. Från och med nu är vi snälla med varandra, och stöttar varandra i vått och torrt. Tänk vad världen skulle bli bättre av det!

Kappan, som det är 25% på, hittar du HÄR.

  • Postad i: Allmänt
  • Nära Rektorsgatan , Gävle

Gillar

Kommentarer

Storasyster
Storasyster,
Helt rätt! Och förresten, du har väl inte en lång panna <3
tildakristinholmberg
tildakristinholmberg,
Haha ne jag vet... men det sitter i! Om du tänker efter har du inte sett mig med håret så utanför huset många gånger 😅 <3nouw.com/tildakristinholmberg
MammaMia
MammaMia,
Förr i tiden sa man att hög panna visade på intelligens! Den du... 👊 ❤
tildakristinholmberg
tildakristinholmberg,
Hm, jag tror att det gäller nu också 😅❤️nouw.com/tildakristinholmberg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229