Postad i: Bebis

Millian 2 månader

På ett vis känns det som att han alltid har varit här, att jag inte har en blekaste aning om hur det känns att vara gravid, och att han är den mest självklara delen av vårt liv... Men på ett annat vis känns det heeeelt otroligt att vår lilla bebis redan är hela 2 månader gammal. Den känns som att den 12 juli är evigheter sedan, men att det också känns som att det var igår vår lilla plutt vägde endast 2800g. Millian, vår Millian!

Vi ska till BVC på måndag, och det är alltid lika spännande att se vad han väger. Förra besöket vägde han i alla fall strax över 5 kg! Så ja, han börjar bli en riktig gobit vår grabb. Dock är han ganska lång också, nämligen 58,5 cm, så han följer sina kurvor precis som han ska. Från att ha skjutit rakt upp på diagrammen så följer han nu medelmåttet exakt. Vi ska faktiskt på vårt första besök på ett nytt BVC den här gången. Detta ligger bara två hus från vårt, så när vi bytte hälsocentral för hela familjen passade vi också på att byta BVC. Jag stötte på sköterskan som jobbar där när vi bytte, och hon verkar riktigt bra alltså!

Ja men hur utvecklas vår lilla bebis då? Han är BETYDLIGT mycket mer nöjd om dagarna nu för tiden. Han kan ligga i babygymmet i säker 20 minuter och prata med kaninerna som hänger där utan att bli uttråkad, vilket är en himla stor skillnad från tidigare. Babysittern funkar också rätt långa stunder, så nu kan vi faktiskt äta utan att ha honom hängandes på axeln. På tal om att prata, hur otroligt jäkla gulligt är det inte när han pratar då? Jag smäller av varenda gång! Förutom att prata så ler han åt nästan alla som pratar med honom också, vilket är så sött så man dör lite. Hans största hobby verkar annars vara att äta på sina egna händer.

Inatt sov han i 4 timmar i sträck för första gången, och ingen blev mer chockad än jag. Nätterna är otroligt olika. Vissa nätter är jag uppe 4-5 gånger för att amma, och vissa nätter bara 2 gånger. Han somnar oftast om direkt när han har ätit, men ibland får han för sig att han ska vara vaken... Vilket inte är så populärt bland föräldrarna. J är dock heeelt fantastisk fastän han har börjat jobba. Han kliver upp direkt när jag känner att min ork börjar tryta, och klagar inte en sekund. Jag försöker såklart att inte väcka honom mer än nödvändigt då han jobbar heltid, men det är så himla skönt att han får mig att känna att det är helt självklart att väcka honom om jag behöver. Jag vet att många säger att så här små bebisar inte har några rutiner, men Mille sover i alla fall lika många gånger varje dag (klockan 8, 10:30, 12:30, 15, 18 och 20 ungefär), så vi får väl se hur länge det håller i sig. Vart han sover är väldigt olika, i vår famn, i vagnen, i myspölen eller i sängen, allt fungerar. Han somnar dock helst i vagnen eller i våra famnar!

Grabben har nu växt ur sina kläder i storlek 50, vilket känns lite sorgligt då han har så himla mycket fina grejer. Dock har han otroligt mycket fina höstkläder i storlekarna över också, så det är lika roligt varje morgon när man ska välja outfit!

Igår var jag på tjejkväll medan J och M var på grabbkväll, vilket gick över förväntan. Jag hade pumpat ur bröstmjölk som han åt utan problem från flaskan. Det måste jag säga känns fantastisk skönt, för det betyder faktiskt att jag kan känna mig mycket mer fri att kunna göra vad jag vill. I veckan som kommer ska jag faktiskt försöka ta mig till gymmet för första gången tänkte jag, vilket känns sååå jäkla skönt! Aja, nog pratat om mig, och kanske om Mille också för den delen. För långa inlägg kräks man ju lite på, haha.

Sååå! Det var vad jag kom på om Millians utveckling den senaste tiden. Men ni får mer än gärna säga till om det är någonting annat ni tycker är roligt att veta. Hoppas att ni har en fin helg allihopa, det kan jag lova att vi har!

Puss och kram <3

  • Postad i: Bebis

Gillar

Kommentarer

Storasyster
Storasyster,
Mosters stora, lilla hjärta! Vi ses ikväll 😊nouw.com/storasyster
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229